Reiki

Bij reiki wordt energie uit de kosmos via de handpalmen doorgegeven via het lichaam en geest van de reiki-healer aan de ontvanger. De universele energie wordt vooral gebruikt om het netwerk van energiebanen in evenwicht te brengen en te houden.
Door blokkades in onze energiebanen kan onze gehele energiehuishouding in gevaar komen, doordat alle energiebanen met elkaar verbonden zijn door chakra’s. Door het extra energie door ons lichaam te laten stromen, maakt de healer deze blokkades ongedaan.
Reiki is niet alleen geschikt voor mensen, maar ook voor dieren, planten, voorwerpen en situaties, kortom voor alles waar energie aan te pas komt.
Een reiki behandeling is nooit een vervanging voor de reguliere geneeskunde, maar kan er wel een aanvulling op zijn.
Naast dat reiki klachten kan verhelpen of verminderen is het ook rustgevend en ontspannend. Het wordt veel gebruikt bij klachten van fysieke, emotionele en mentale problemen, maar ook zeker voor rust en ontspanning.
Het is ook een vorm van verbetering van de levenskwaliteit.

Behandeling

Tijdens de behandeling lig je gekleed op een massagetafel en legt de reiki-healer zijn of haar handen op verschillende plaatsen op het lichaam, overeenkomend met de zeven chakra’s, op of boven het lichaam.
De hierbij vrijkomende energie stroomt dan door het lichaam.
Een reiki behandeling kan meerdere reacties en resultaten teweeg brengen, voorbeelden hiervan zijn;
- ontspannen, warm gevoel
- tintelingen, stroming in het lichaam
- zweten
- gerommel in de buik
- veel naar het toilet moeten
- plotselinge angst, boosheid, verdriet of juist vrolijkheid

Het is sowieso van belang om na de behandeling voldoende water te drinken om alle vrijgekomen afvalstoffen af te voeren uit het lichaam.